Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Balog Zoltán: Jean Asselborn bírálata tanácstalanságot jelez

2016. September 14. 13:34
Balog Zoltán: Jean Asselborn bírálata tanácstalanságot jelez

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter szavai "jelentéktelen" és csak azt jelzik, hogy "mennyire tanácstalanok azok az emberek, akik az európai politikát akarják ma megtestesíteni" - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádióban.

A luxemburgi külügyminiszter szerint Magyarországot ideiglenesen vagy szükség esetén végleg ki kell zárni az EU-ból a kvótarefendum miatt és mert egyenlőség jelet tesz a migráció és a terrorizmus közé. Balog Zoltán szerint ez durva vádaskodás és bűnbakkeresés a válaszok keresése helyett egy olyan válság közepette, amely megrázza Európát, és amelynek megoldásához Magyarország igyekszik hozzájárulni.

 

Jean Asselborn

Jean Asselborn egy német lapnak adott interjút

 

Jean Asselbornnak "fogalma sincs" Magyarországról, úgy tűnik, számára ott ér véget Európa, ahol egykor a vasfüggöny volt - tette hozzá. Kijelentette még, hogy Magyarország volt az egyetlen uniós tagállam, amely készen állt maradéktalanul betartani a schengeni és a dublini szabályokat, és a genfi menekültügyi egyezmény előírásait. A határok illegális átlépésének megakadályozása nem jelent embertelenséget - mondta.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu