Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Belföldi hírek

Balog: az iskoláknak versenyképesebbeknek kell lenniük

2017. May 22. 12:25
Balog: az iskoláknak versenyképesebbeknek kell lenniük

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Nemzeti Pedagógus Kar országos szakmai konferenciáján hangsúlyozta, hogy az NPK egyszerre szakmai és oktatáspolitikai fórum, érdek- és értékképviselet.

Balog Zoltán kifejtette, hogy a 2014-ben köztestületként létrejött Nemzeti Pedagógus Kar valódi szakmai fórum, olyan szakemberek testülete, akik képesek a konkrét értelemben vett iskolai tevékenységet megkülönböztetni a nemzetstratégiai céloktól. A miniszter hangsúlyozta, ahhoz, hogy az iskolák jobbak, versenyképesebbek legyenek, olyan döntéseket kell hozni, melyek nem feltétlenül a pedagógusok vagy a diákok közvetlen érdekeit szolgálják, ilyen az életpálya és az egységes tankönyvrendszer bevezetése.

 

A Nemzeti Pedagógus Kar egyszerre szakmai és oktatáspolitikai fórum, érdek- és értékképviselet

A Nemzeti Pedagógus Kar egyszerre szakmai és oktatáspolitikai fórum, érdek- és értékképviselet

 

Ezek nem indultak nehézségek nélkül, de a kormány hajlandó volt a párbeszédre és a korrekcióra - emelte ki Balog Zoltán. A miniszter arra kérte az NPK tagjait, hogy a nemzeti köznevelési célokat képviseljék és érvényesítsék a pedagógustársadalomban is. Reményét fejezte ki, hogy a viharos időszakok elmúltak, és tovább tudnak dolgozni az oktatás reformján. Fontos feladatnak nevezte a tanárképzés és továbbképzés rendszerének átalakítását, a szakszolgálatok rendszerének megerősítését, valamint a kilenc évfolyamos általános iskola bevezetését./T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu