Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.01.24. - csütörtök, Timót napja van.

Belföldi hírek

Bakondi: továbbra is indokolt a védelmi vonalak erősítése

2017. január 08. 08:56
Bakondi: továbbra is indokolt a védelmi vonalak erősítése

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint továbbra is indokolt a védelmi vonalak megerősítése, ebben kormányzati döntés van, a prognózisok nem mutatnak olyan körülményt, ami a tiltott határátlépések számának csökkenését vagy megszűnését mutatná.

Bakondi György hozzátette, hogy a kerítéseknek a mainál nagyobb nyomás elleni védelemre is alkalmasnak kell lenniük, és olyan műszaki megoldást keresnek, hogy csökkenteni lehessen az őrzésben részt vevők létszámát. A rendkívüli hideg időben a déli határszakaszon szolgáló katonák és rendőrök plusz felszereléseket kaptak, illetve gyakoribbak a váltások, ugyanakkor a hideg miatt nem csökkent jelentősen a migránsok száma. 

 

A hideg időjárás miatt változtattak a katonák szolgálati beosztásán, szükség szerint használhatják a fűtött sátrakat, valamint a téli felszerelés mellé további meleg ruházatot kaptak

 

Bakondi György elmondta, hogy az európai lakosság vélekedése jelentősen megváltozott a migránskérdésben, ami eljutott a politika szintjére is, ennek nyomán szinte minden európai ország szigorította fellépését, határai védelmét. A miniszterelnök főtanácsadója reményét fejezte ki, hogy 2017 a fordulat éve lesz, és a józan gondolkodás, az európai biztonsági szempontok hatékonyabban érvényesülhetnek, mint korábban. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu