Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.01.24. - csütörtök, Timót napja van.

Belföldi hírek

Bakondi: súlyosbodhat 2017-ben a tömeges illegális migráció

2017. január 04. 16:23
Bakondi: súlyosbodhat 2017-ben a tömeges illegális migráció

Az idén is jelentős kérdés marad a tömeges illegális migráció, sőt 2017-ben súlyosbodhat is a helyzet - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György hangsúlyozta, hogy a migráció nyomán kialakult biztonsági helyzet továbbra is veszélyes az unióban, illetve a tranzitországokban, továbbá az Iszlám Állam elleni, a végéhez közeledő harc miatt fokozódhat az európai terrorveszély. Ebben a helyzetben a magyar álláspont határozott: meg kell védeni az EU külső határait és az unión kívül kell olyan hotspotokat létrehozni, ahol a menekültkérelmek elbírálhatóak - tette hozzá a főtanácsadó.

 

határvédelem

Ősszel megkezdődött a határkerítés megerősítése 

 

Az ENSZ adatai szerint 361 ezren érkeztek a tengeren az unió területére: közülük mintegy 200 ezren Olaszországba, a többiek pedig a görög szigetekre. Magyarországra a július 5-ei jelentős jogszabályváltozások hatályba lépéséig 17 800-an jutottak be. Azóta 470 tiltott határátlépés történt, az érkezők jelentős része Románia, illetve Ukrajna felől próbált bejutni az országba. Jelenleg Magyarországon 829 migráns tartózkodik őrzött szálláson vagy bírósági ítéletre várva nyílt táborban.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu