Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Bakondi: elhúzódik a migrációs folyamat

2016. August 15. 15:33
Bakondi: elhúzódik a migrációs folyamat

Sok jel mutat a migrációs folyamat elhúzódására, aminek súlyos biztonságpolitikai következményei lesznek - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Az elmúlt héten megduplázódott a migránsok száma a görög szigeteken, mivel a törökországi puccskísérlet után szünetelnek a visszatoloncolások, s a politikai nyilatkozatok szerint amennyiben a törökök nem kapnak vízumkedvezményt, felfüggesztik a török-EU egyezményt. Mindennek az a következménye, hogy a görögök a szárazföldre szállítják a migránsokat, akik elindulnak Európa belseje felé, nyomás alá helyezve a magyar határt.

 

Bakondi György

A kormány arról döntött, hogy háromezer fővel megerősíti a határon a rendőri állományt

 

Bakondi György mindehhez hozzátette, hogy 2016-ban eddig 18 ezer tiltott határátlépési kísérlet történt a magyar-szerb határszakaszon, és jelenleg is 2200-an tartózkodnak a tranzitzónákban. Ezért a magyar álláspont az, hogy nem mérsékelni kell az illegális migrációt, hanem megállítani. Kifejezte reményét, hogy ezzel kapcsolatban az Európai Tanács következő ülésén közös, összefésült javaslatot tesznek a visegrádi négyek.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu