Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Bajorország jelentős hatással van a magyar gazdaság teljesítményére

2016. October 06. 14:33
Bajorország jelentős hatással van a magyar gazdaság teljesítményére

Jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar-bajor gazdasági vegyes bizottság 19. ülését követő sajtótájékoztatón.

A Németországgal lebonyolított magyar kereskedelmi forgalomból egyharmaddal részesedik Bajorország. Beate Merk, a bajor miniszterelnöki hivatal európai ügyekért és regionális kapcsolatokért felelős minisztere elmondta, hogy Magyarország és Bajorország között intenzív és erős gazdasági szálak szövődtek, a bajor cégek célirányosan választják Magyarországot, ahol nemcsak termelnek, hanem fejlesztenek is.

 

Beate Merk és Szijjártó Péter

 

 Az ár- és belvíz területen posztgraduális szakmérnöki képzés kialakítására együttműködési megállapodást kötött a bajai Eötvös József Főiskola és a Deggendorfi Műszaki Főiskola

 

Szijjártó ismertette, hogy hazánk legfontosabb gazdasági, kereskedelmi és befektetési partnere Németország, ezen belül is Bajorország. Ahhoz, hogy a magyar gazdaság fejlődése őúj dimenzióba lépjen, szükség  van a bajor együttműködésre, hiszen a bajor vállalatok élen járnak a világ ipari, technológiai forradalmában, a technológiaváltásban.

    

 /T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu