Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Belföldi hírek

Azonnali járulékcsökkentést szorgalmaz a VOSZ

2016. October 24. 14:53
Azonnali járulékcsökkentést szorgalmaz a VOSZ

A Vállalkozók és Munkaáltatók Országos Szövetsége szerint azonnal meg kell kezdeni a munkához kapcsolódó vállalkozói adóterhek érdemi csökkentését a gazdasági növekedést leginkább segítő szektorokban, vagyis az iparban és a mezőgazdaságban.

Hosszú távon elengedhetetlen az ország versenyképességének javításához az adó- és járulékterehek általános csökkentése, a mostani járulékcsökkentés stabilizálná a növekedést, ami lehetősége teremt a további csökkentésekhez. A szövetség javasolja továbbá a túlduzzasztott állami bürokrácia egyszerűsítését, amelynek első lépése a közszféra alkalmazotti létszámának érdemi csökkentése.

 

részmunkaidő

A  VOSZ szerint kormányzati eszközökkel kell segíteni a részmunkaidő, a távmunka és munkaerő-kölcsönzési rendszer gyorsabb terjedését

 

A közleményük szerint a külföldről érkező munkavállalók foglalkoztatása is indolkolt az üzleti szférában tapasztalható munkaerő-hiány mérséklésére, részlegesen és átmeneti jelleggel. Ennek a szabályainak kidolgozása kormányzati feladat. Szorgalmazzák a közfoglalkoztatási bér és a havi legkisebb munkabér közti különbség jelentős növelését is, mert a mai szisztémában megjelenő nettó jövedelemkülönbség nem ösztönzi a közfoglalkoztatásban résztvevőket a nyílt munkaerő-piacra történő kilépésre.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu