Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.24. - szombat, Bertalan napja van.

Belföldi hírek

Azerbajdzsán az európai energiabiztonság szempontjából kiemelten fontos partner

2015. április 23. 10:48
Azerbajdzsán az európai energiabiztonság szempontjából kiemelten fontos partner

Budapesten ülésezett a magyar-azeri gazdasági vegyes bizottság, amelynek eredményeiről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Shahin Musztafayevvel, az azeri kormány gazdasági ipari minisztere számolt be.

Azerbajdzsánból, a Sah Deniz gázmezőről a transzadriai (TAP) és transzanatóliai (TANAP) vezetéken keresztül biztosan fog érkezni földgáz Európába, Azerbajdzsán ezért az európai energiabiztonság szempontjából kiemelten fontos partner – hangsúlyozta a magyar külügyminiszter. Hozzátette:  Az európai energiabiztonság megteremtéséhez diverzifikációra van szükség, arra, hogy minél több forrásból érkezzen földgáz Európába.

 

 

Szijjártó Péter: Azerbajdzsánból biztosan jön majd földgáz Európába

 Sahin Musztafajev kijelentette: egy év múlva az európai piacon lesz az azeri földgáz. Emellett mindkét miniszter a magyar-azeri együttműködés lényeges elemeként említette a közvetlen légijárat újraindítását Budapest és Baku között. Az azeri gazdasági és ipari miniszter elmondta: a közvetlen légi járat nagyon fontos ahhoz, hogy erősítse a kétoldalú viszonyt minden területen, így például ahhoz, hogy magyar résztvevői legyenek azeri infrastruktúra-fejlesztési beruházásoknak.

 

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu