Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Az Uzsoki kórház az egyik legkedveltebb intézmény, de a fejlesztésnek "van helye"

2017. November 10. 14:59
Az Uzsoki kórház az egyik legkedveltebb intézmény, de a fejlesztésnek

Az Uzsoki kórház fejlesztésének bejelentésekor Jelen Tamás, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke arról beszélt, hogy intézmény 14 milliárd forintos fejlesztéséből mik valósulnak meg.

A választókerületi elnök szerint, bár az Uzsoki utcai kórház az egyik legkedveltebb intézmény és a betegek elégedettek, a fejlesztésnek "van helye". Szavai szerint "óriási mértékű negatív következményei voltak" a 2002 és 2010 közötti egészségügyi forrás megvonásnak, míg az elmúlt hét évben 500 milliárd, a követkeő nyolc évben pedig 700 milliárd forintot fordítanak egészségügyi fejlesztésekre.

 

Az Uzsoki utcai kórház az egyik legkedveltebb intézmény és a betegek elégedettek, de a fejlesztésnek "van helye"

 

Elmondta, hogy új klinikai és rehabilitációs tömb épül az Uzsoki utcai kórházban, 11 ezer négyzetméternyi épületet újítanak fel és 60 ezer négyzetméternyi épületet komfortosítanak. A rehabilitációs tömbbe költözik a Hungária körúti telephely ellátásai, míg az elavult épületeket elbontják. Egy tömbbe költözik az onkológiai ellátás, a belgyógyászati és a tüdőgyógyászati épületeket megújítják. Jelen Tamás kiemelte, hogy az Uzsoki utcai kórház az ország második legnagyobb onkológiai központjak, így még idén tovább fejlesztik az onkoradiológiai osztályt.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu