Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Az üzleti szektor a legfontosabb gazdasági ágazat

2017. November 04. 08:00
Az üzleti szektor a legfontosabb gazdasági ágazat

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) harmadik alkalommal rendezte meg a Hungarian Shared Services Gálát, melyen Szijjártó Péter közölte, hogy az üzleti szolgáltató szektor lesz a legfontosabb ágazat Magyarország gazdaságának új dimenzióra való átállásában.

A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy az üzleti szolgáltatások fiatal ágazat a magyar gazdaságban, de az elmúlt években "rohamtempóban" fejlődött, kiemelt szerepet játszik a Magyarországra irányuló külföldi befektetésekben. Az SSC szektor tavaly közel 2500 új munkahelyet hozott létre 12 projekt során, jelenleg 110 üzleti szolgáltató központ működik, melyek mintegy 46 ezer, elsősorban fiatal diplomás alkalmazottat foglalkoztatnak.

 

Az üzleti szektor a legfontosabb gazdasági ágazat

 Az üzleti szolgáltató szektor lesz a legfontosabb ágazat Magyarország gazdaságának új dimenzióra való átállásában

 

Az üzleti szektoron keresztül az elmúlt időszakban számos mérnöki, valamint jelentős szellemi értéket felmutató fejlesztés érkezett az országba. Ha az erre az évre tervezett SSC projektek megvalósulnak, több mint 1600 magas képzettséget igénylő új munkahely jön létre - tette hozzá Szijjártó Péter, majd rámutatott: világos fordulat, dimenzióváltás előtt áll a magyar gazdaság, ebben kiemelkedő szerepet kapnak a magas hozzáadott értéket képviselő ágazatok, köztük az üzleti szolgáltatói szektor. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu