Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.11.27. - péntek, Virgil napja van.

Belföldi hírek

Az uniós pénzek gyors és hatékony felhasználásában másodikok vagyunk a régióban

2015. május 26. 10:40
Az uniós pénzek gyors és hatékony felhasználásában másodikok vagyunk a régióban

Mint köztudott, a 2015-ös év az utolsó, amelyben lehetősége van Magyarországnak felhasználni a 2007-2013-as pénzügyi ciklus forrásait.


A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint Határidő előtt fizettlk ki az Uniós forrásokat. Ez év eleje óta 725 milliárd forint EU-s és hazai támogatást utalt ki a pályázatok nyerteseinek. Jelenleg 7 500 milliárd forint felett áll az EU-s források kifizetését mutató számláló a Miniszterelnökség honlapján, ami az jelenti, hogy már csak 700 milliárd forint teljesítése szükséges ahhoz, hogy a teljes keret megérkezzen Magyarországra.

 

Miniszterelnökség, Uniós kifizetés

 

Határidő előtt fizette ki a Miniszterelnökség az Uniós forrásokat

 

 A jelenlegi kifizetési szinttel Magyarország, a régió országainak az eredményeivel összevetve, az abszolút második helyet foglalja el Lengyelország után, megelőzve Szlovákiát, Szlovéniát, Csehországot, Romániát és Bulgáriát. A rekordösszegű kifizetésekhez egyre több fejlesztés zárásával járulnak hozzá a pályázók - írja a Miniszterelnökség. Közben megjelent az idei első, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét, a munkahelyteremtést és a magyar ipar fejlesztését támogató pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.A felhívásra a pályázók június 22-től nyújthatják be konkrét elképzeléseiket.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu