Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Az Új Széchenyi Terv fejlesztéseinek köszönhetően javulhat a közlekedésbiztonság

2013. February 08. 06:06
Az Új Széchenyi Terv fejlesztéseinek köszönhetően javulhat a közlekedésbiztonság
Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár az Új Széchenyi Terv személyi sérüléses közúti balesetek megelőzését célzó fejlesztésekről beszélt egy szakmai napon, Budapesten.
A támogatási szerződéssel rendelkező közlekedésbiztonsági beruházások teljes értéke meghaladja az 55 milliárd forintot. Az első ütemben előkészített további fejlesztések megvalósításával a programra fordítható összeg 72 milliárd forintra nőhet- tudatta az államtitkár.

Az első ütem építési engedélyezést többnyire nem igénylő munkálatai legkésőbb 2015 második felére befejeződnek, eredményük hamarosan megmutatkozhat a baleseti statisztikai adatok további javulásában.

Schváb Zoltán

 

Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár az Új Széchenyi Terv személyi sérüléses közúti balesetek megelőzését célzó fejlesztésekről beszélt

 
Főszabály szerint az országos közúthálózaton megvalósuló infrastruktúrafejlesztésekben a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. jár el építtetőként. A kapcsolódó miniszteri rendelet tavaly decemberi módosítása azonban lehetővé teszi, hogy egyes beruházástípusok esetében a közút kezelője is elláthassa e feladatokat a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központtal megkötött szerződés alapján. A fő- és gyorsforgalmi utak rövidebb szakaszainak építési engedélyhez kötött fejlesztéseinél ezen felül még a szakminiszter jóváhagyására is szükség van-tudatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

MCOnetKapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu