Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Belföldi hírek

Az új Parlament alakuló ülését május 6-ára tűzték ki

2014. April 21. 12:07
Az új Parlament alakuló ülését május 6-ára tűzték ki

 

Áder János köztársasági elnök az alakuló ülés összehívásáról levélben tájékoztatta az országgyűlési választásokon parlamentbe jutott pártok listavezetőit.

A Köztársasági Elnöki Hivatal közlése szerint 2014.május 6-án fog összeülni az új Országgyűlés a Parlamentben. Áder János köztársasági elnök felkérte a listavezetőket arra is, hogy a hagyományoknak megfelelően kezdjék meg az Országgyűlés alakuló ülésével kapcsolatos előkészítő tárgyalásokat. Az alakuló ülést az államfő nyitja meg, majd tájékoztatást ad a megbízólevelek átvételéről.

 

 Áder János köztársasági elnök , Parlament, Országgyűlés

 

Május 6-ára hívja össze az Országgyűlés alakuló ülését Áder János köztársasági elnökA köztársasági elnök az alakuló ülésen tesz javaslatot a miniszterelnök személyére, akinek megválasztásához a képviselők több mint felének a szavazata szükséges. A májusi alakuló ülésen választják meg emellett titkos szavazással a házelnököt, az alelnököket és a jegyzőket is. A képviselők esküt tesznek, majd a választási beszámolók elfogadása után bejelentik a frakciók megalakulását. A parlament megbízatása az alakuló üléssel kezdődik, és a következő Országgyűlés megalakulásáig tart.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu