Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Az új miniszteri biztos feladata a nők munkaerő-piaci részvételének növelése

2012. April 04. 10:50
Az új miniszteri biztos feladata a nők munkaerő-piaci részvételének növelése

Amint a híradásokból kiderült, a napokban miniszteri biztost nevezett ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a nők munkaerő-piaci helyzetének javítására.


Az új miniszteri biztos április 3-án a Nemzetgazdasági Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón mutatkozott be. Varga Zsoltné Szalai Piroska Mária megbízatása fél évre szól. Feladata, hogy megtalálja és elemezze azokat az okokat, amelyek akadályozzák a nők munkaerő-piaci részvételének és aktivitásának növekedését, továbbá hogy összegyűjtse a női foglalkoztatás növelését és a családbarát munkahelyek megteremtését célzó munkaformákat.

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár

Czomba Sándor államtitkár szerint több évtizedes lemaradást kell pótolni a foglalkoztatás területén

 


Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a tájékoztatón elmondta: több évtizedes lemaradást kell pótolni a foglalkoztatás területén. Nem csak a nők, hanem a fogyatékkal élők, a pályakezdők, a gyesről-gyedről visszatérő szülők foglalkoztatási aránya is elmarad az uniós átlagtól - sorolta az államtitkár.

Varga Zsoltné Szalai Piroska Mária

Az új miniszteri biztos április 3-án a Nemzetgazdasági Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón mutatkozott be

 


Szalai Piroska miniszteri biztos számokkal szemléltette a helyzetet: míg Magyarországon 100 munkaképes korú nőből 51 dolgozik, ebből 4-en részmunkaidőben, addig az Európai Unió átlaga 100 főből 58-at alkalmaznak, ebből 18 fő részmunkaidős.


Forrás: kormany.hu

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu