Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.06.25. - kedd, Vilmos napja van.

Belföldi hírek

Az új egészségkultúra jegyében született megállapodás

2019. április 09. 12:14
Az új egészségkultúra jegyében született megállapodás

Együttműködési megállapodást írt alá az Ember Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Kórházszövetség. Kásler Miklós miniszter elmondta, a kormányprogramban megfogalmazott új egészségkultúra jegyében a kormány arra törekszik, hogy az egészségügy minden szereplőjével kiváló kapcsolatot alakítson ki.

Mint mondta, a közös cél a magyar lakosság egészségének megóvása, különös tekintettel a gyerekekre, illetve a beteg emberek gyógyítására. Ennek érdekében indult el az alap- és sürgősségi ellátás átalakítása és az öt nemzeti egészségügyi program kidolgozása és megvalósítása. Kásler Miklós kiemelte, hogy a kórházaknak ebben nagy szerepe van, és hasonlóan más szakmák érdekvédelmi szervezeteivel, úgy a kórházszövetséggel is partneri viszonyt kívánnak kialakítani. "Tudjuk, hogy a Magyar Kórházszövetség mit képvisel és mennyit ér" - fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, ennek jegyében írta alá a szövetség elnökével az együttműködési megállapodást.

 

Az új egészségkultúra jegyében született megállapodás

A kórházaknak kiemelt szerepe van az öt nemzeti egészségügyi program kidolgozáséban és megvalósításásában

 

A felek kinyilvánították, hogy a társadalmi egyeztetés elősegíti a jó minőségű és az életviszonyoknak megfelelő jogszabályok megalkotását. A dokumentum értelmében a minisztérium időről időre konzultál a kórházszövetséggel az egészségügyet érintő kérdésekben, továbbá az MKSZ jogosult jelezni a minisztérium felé, hogy milyen témákban tartja szükségesnek jogszabály-tervezetek előkészítését, és jogosult ezekkel kapcsolatban javaslatait előterjeszteni.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu