Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Az új csapággyár 500 munkahelyet teremt Debrecenben

2019. January 17. 12:34
Az új csapággyár 500 munkahelyet teremt Debrecenben

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az FAG új gyártócsarnokának átadó ünnepségén bejelentette: a 25 milliárdos beruházást a magyar kormány kormány 3,16 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatással segítette.

A miniszter beszédében kiemelte, hogy tavaly 98 nagyberuházás valósult meg, illetve kezdődött el az országban, ezek majdnem egyharmada pedig Debrecenbe érkezett. Szijjártó Péter a gyáravatón méltatta, hogy a német vállalatok a legmagasabb technológiát hozzák Magyarországra, amivel hozzájárulnak a magyar gazdaság új dimenzióihoz, a hozzáadott érték növeléséhez. Jelenleg hatezer német vállalat 300 ezer embernek ad munkát hazánkban - fűzte hozzá.

 

Az új csapággyár 500 munkahelyet teremt Debrecenben

Az új beruházással már csaknem 1600 dolgozót foglalkoztat a FAG 

 

Papp László, Debrecen polgármestere elmondta: tavaly Debrecen is rekordévet zárt a befektetések, a munkahelyteremtő beruházások terén: 2018-ban 1,3 milliárd euró, több mint 400 milliárd forint összértékű beruházás valósult meg a városban. Rainer Lindner, a Schaeffler csoport regionális vezetője és Andreas Schick operatív igazgató egyaránt megerősítette, hogy cégük elkötelezett a debreceni fejlesztések mellett. Az új beruházással már csaknem 1600 dolgozót foglalkoztató FAG létszáma akár a kétezret is elérheti az elkövetkező években - jelezték.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu