Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Az új adatvédelmi törvény hatással van a kisvállalkozásokra is

2018. July 02. 15:28
Az új adatvédelmi törvény hatással van a kisvállalkozásokra is

Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke a GDPR, azaz az új adatvédelmi törvénnyel kapcsolatban kijelentette: nagy adminisztrációs terhet jelent a vállalkozások számára.

Az Iposz elnöke elmondta, hogy bár az új uniós törvény már hatályba lépett, hazánkban jogszabályi megfeleltetése még nem történt meg. Jelenleg az adatvédelmi hatóságra várnak, bár az Iposz már egyeztetett arról, hogy hogyan is érinti ez a kisválallkozásokat, és milyen adatvédelemnek kell majd megfelelniük.

 

"Remélem az Európai Bizottság megadja az egyéves türelmi időt"

 

Folyamatos kapcsolatban vagyunk az Európai Vállalkozói Szövetséggel, amely jelezte már az Európai Bizottságnak, hogy a mikro- és kisvállalkozások nem tudtak megfelelően felkészülni az adatvédelmyi törvény bevezetésére - adott tájékoztatást Németh László, hozzátéve: a szövetség és az érdekképviseletek egy éves felkészülési időszakot javasoltak. Az Iposz elnöke örömét fejezte ki, hogy a kormány osztrák mintára elsődlegesen figyelmeztetni fog, nem pedig büntetni, majd reményének adott hangot, miszerint az EB megadja a türelmi időt, mivel a GDPR nagy adminisztrációs terhet jelent a vállalkozásoknak.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu