Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Belföldi hírek

Az OTP-nél januártól már csak kétlépcsős fizetés lehetséges

2020. december 20. 15:00
Az OTP-nél januártól már csak kétlépcsős fizetés lehetséges

Az OTP Banknál internetes fizetés esetében már novembertől tesztelik az úgynevezett kétlépcsős fizetést, januártól viszont már csak ilyen módon lehet fizetni a rendszerükön belül. Aki még nem állította be a szükséges kódjait, annak még idén van lehetősége pótolni azt. 

Az OTP Bank biztonságosabbá kívánja tenni online vásárlás esetén használt felületeit a felhasználók részére, ezért november óta bevezették a kétlépcsős fizetést. Egyelőre mondhatni tesztüzemben működik, január elsejétől viszont más módunk nem lesz a fizetés véglegesítésére.

 

Mi is az a kétlépcsős fizetés?

 

Internetes vásárlás esetén az OTP Banknál eddig egy SMS-ben kapott biztonsági kódot kellett megadott rubrikába beírni, ezáltal hagytuk jóvá a terhelendő összeg levonását kártyánkról. A kétlépcsős verzióban ez a lépés megmarad, ellenben egy új rubrika is megjelenik “telekód” névvel.  

 

Egyre többször vásárolunk online

 

 

A három számjegyű telekódot az OTP Bank internetes felületén tudjuk magunknak beállítani. Alapvetően tartozik telekód a bankkártyánkhoz, ez a számlaszámunk utolsó három számjegye. Hogy biztonságosan tudjuk használni e rendszert, ezt meg kell változtatni. Részletes tájékoztatás ide kattintva érhető el. 

 

Ha ez túl bonyolult, átválthatunk az egyre népszerűbb OTP SmartBank szolgáltatásra is, amely egy egyszerűen használható mobilapplikáció. Kényelmes, mert csak telefonunkon kell bejelentkeznünk és gyakorlatilag már fizethetünk is vele. A bankkártya adatokat kell megadni az alkalmazásban, emellett engedélyezni kell a felugró ablakokat, aminek a fizetéseknél van fontos szerepe, ezzel tudjuk engedélyezni későbbi vásárlásainkat az appon keresztül.

 

 

M. A. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu