Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.12.09. - csütörtök, Natália napja van.

Belföldi hírek

Az OTP Csoport kiválasztotta a szuperszámítógép készítőjét

2021. november 14. 12:00
Az OTP Csoport kiválasztotta a szuperszámítógép készítőjét

A SambaNova Systems készíti el a mesterséges intelligenciával felszerelt szuperszámítógépet az OTP Csoport részére.

Együttműködési megállapodást kötött az OTP Csoport és a SambaNova Systems. Az OTP Csoport egy olyan szuperszámítógépet hoz létre, amely mesterséges intelligencia alkalmazásokkal fog működni, a kiválasztott vállalat pedig piacvezető a hasonló alkalmazások, szoftverek és hardverek elkészítésében. A kifejlesztett rendszer várhatóan Európa leggyorsabb szuperszámítógépe lesz.

 

Az együttműködést azért kezdeményezte az OTP Csoport, mert minél hamarabb létrehozná a szuperszámítógépet, amellyel a pénzügyi szolgáltatásaikat teszik még fejlettebbé, köszönhetően a mesterséges intelligencia alkalmazásoknak.

 

A megoldás egyedülállóságát jelzi, hogy magyar nyelvi modul jön létre, ilyen mértékű mesterséges intelligenciához kapcsolódó magyar nyelvű fejlesztés pedig még nem történt. Miután a magyar nyelvi modul létrejön, az OTP Csoport azon országok nyelvein is kifejleszti a rendszert, ahol jelen vannak a bankokkal.

 

Ilyen nagyságú magyar nyelvi modul még nem jött létre

 

A beruházás eredményeképp jelentős változások indulnak el az OTP összes területén, természetesen a jó irányba. Az ügyfélszolgálattól a back-office-ig óriási fejlődések várhatóak. A rendszer fő előnye, hogy képes lesz óriási mennyiségű szöveges információt rekordgyorsasággal feldolgozni. Ezáltal megrövidülnek a munkafolyamatok, a monoton feladatokat pedig a mesterséges intelligencia rendszer végzi el a jövőben.

 

Az OTP Csoport kezdeményezésére kifejlesztett rendszer később a köz- és magánszféra, illetve az egyetemek számára is elérhetővé válik. A rendszert az Innovációs és Technológiai Minisztérium segítségével ültetik át a többi szférába.

 

Forrás: MTI, OTP
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu