Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Az Ős-Dráva program Magyarország teljesítményének a tesztje

2013. August 09. 10:48
Az Ős-Dráva program Magyarország teljesítményének a tesztje
A program végrehajtásáért felelős kormánybiztos Tiffán Zsolt ismertette, hogy augusztustól a Start munkaprogram keretében 35 településről 332 fő dolgozik az Ős-Dráva Program megvalósításában.

A foglalkoztatás 333 millió forintos forrásból a lehető legtovább, 2014. február 28-ig tart - tette hozzá, ami azért is fontos, mert ez a közfoglalkoztatás a dél-baranyai Ormánság felzárkóztatását célozza meg.Folytatódik a közfoglalkoztatás az Ős-Dráva ProgrambanKitért arra, hogy a dolgozók számára szeptember 1-jétől elindítják a Szövétnek elnevezésű képzési programot, amely segít nekik elhelyezkedni "az aktív munka" világában."Munkakultúrát szeretnénk az emberekben kialakítani, hiszen csak segélyekből nem fog fejlődni az Ormánság" - mondta Tiffán Zsolt.


Orbán Viktor

A kihelyezett kormányülésre érkező Orbán Viktor miniszterelnököt Tiffán Zsolt, a Baranya megyei közgyűlés elnöke, a térség fideszes országgyűlési képviselője fogadta
"Az Ős-Dráva program a magyar kormány, Magyarország teljesítményének a tesztje, ezért a kormány különleges figyelmet fordít rá" - fogalmazott a kormánybiztos.  Orbán Viktor a Baranya megyei Kémesen tartott kihelyezett kormányülésen is így fogalmazott még áprilisban. Az Ős-Dráva Programot a kormányzat az elejétől fogva egyfajta tesztkérdésnek is tekintette: elég erős-e már hazánk ahhoz, hogy az olyan térségeknek is nyújtson perspektívát és jövőt, mint amilyen az Ormánság – emelte ki akkor a miniszterelnök.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu