Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Az orvosképzést segítő skill-laborhálózatot hoznak létre

2018. October 02. 14:07
Az orvosképzést segítő skill-laborhálózatot hoznak létre

Az orvosképzést és a szakdolgozók gyakorlati oktatását segítő úgynevezett skill-laborhálózat létrehozása jól halad, az eszközparkot a következő egy-másfél hónapban szállítják, az infrastrukturális fejlesztések 2019 közepére készülnek el.

Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója sajtótájékoztatón elmondta: a pécsi, a debreceni és a szegedi klinikán, valamint 16 oktatókórházban hozzák létre a laborokat. A nyolcmilliárd forintos fejlesztés nyomán létrejövő egységekben az egészségügyi jártasságokat korszerű oktatási módszerekkel, a gyakorlatorientált tudást demonstrációs és szimulációs környezetben lehet megszerezni. "Mindannyiunk célja és érdeke (...), hogy minél gyakorlottabb orvosok kerüljenek az egészségügybe" - fogalmazott az ÁEEK főigazgatója, hozzátéve: a projekt jó példa az állami fenntartású intézmények és az egyetemek együttműködésére.

 

Az orvosképzést segítő skill-laborhálózatot hoznak létre

 Nagyban megkönnyíti az orvostanhallgatók helyzetét, ha lehetőségük van korszerű szimulációs eszközökön gyakorolni

 

Miseta Attila, a PTE rektora felidézte, hogy a pécsi orvostudományi karon, az egyetem saját forrásaiból az elsők között hoztak létre egy skill-labort, amelyet 2016 márciusában adtak át. Szavai szerint nagyban megkönnyíti az orvostanhallgatók helyzetét, ha még az "éles" vizsgálatok előtt lehetőségük van korszerű szimulációs eszközökön gyakorolni. Az eddigi tapasztalatokról azt mondta: a labor működése egyértelmű siker és beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ugyanakkor - mint megjegyezte - saját forrásból nem futotta olyan volumenű fejlesztésekre, amely előtt most a PTE skill-laborja áll.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu