Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Az Országgyűlésben is a bevándorlás volt a téma

2015. June 23. 10:44
Az Országgyűlésben is a bevándorlás volt a téma

Rogán Antal napirend előtti felszólalásában a határokat illegálisan átlépő bevándorlók számának nagymértékű növekedése kapcsán leszögezte: ez már nem bevándorlás, hanem népvándorlás.

Rogán Antal: Ez már nem bevándorlás, hanem népvándorlás

 


Emlékeztetett, 2012-höz képest 2014-re Magyarországon több mint 20-szorosára nőtt a határt illegálisan átlépő bevándorlók száma; ha az idei első félév tendenciáit vesszük alapul, akkor 2015-ben 120 ezerre is nőhet azok száma, akik törvénytelenül, illegálisan próbálják meg átlépni a magyar határt. Emlékeztetett, 2012-höz képest 2014-re Magyarországon több mint 20-szorosára nőtt a határt illegálisan átlépő bevándorlók száma; ha az idei első félév tendenciáit vesszük alapul, akkor 2015-ben 120 ezerre is nőhet azok száma, akik törvénytelenül, illegálisan próbálják meg átlépni a magyar határt.

 

 

Magyarország nem engedheti meg magának, hogy tovább várjon

 Németh Szilárd interpellációjában felhívta a figyelmet arra, hogy Európában a lakosságszámhoz viszonyítva Magyarország az egyik leginkább terhelt ország menekültügy szempontjából. Az idén eddig több mint 60 ezer illegális bevándorló érkezett Magyarországra; többen, mint tavaly összesen – fűzte hozzá. Kontrát Károly válaszában leszögezte, Magyarország nem engedheti meg magának, hogy tovább várjon. A Belügyminisztérium államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy az illegális határátlépők jelentős része nem valódi menekült. Nincs háború a hazájában, nem üldözik, nincs életveszélyben, biztonságos országból érkezik, így nem indokolt a menekültstátusz megadása – fűzte hozzá. A cél az, hogy akik egy biztonságos tranzitországból érkeznek Magyarország területére, azok ne igényelhessenek politikai menedékjogot – fejtette ki a Parlamentben.

 

Átlépte az illegális határátlépők száma a 60 ezret – mondta Németh Szilárd

 Ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatóján Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta: Nem csupán illegális bevándorlásról beszélhetünk, hanem egy új népvándorlásról, amely Európa felé indult el elsősorban Afrikából és a Közel-Kelet irányából. Tájékoztatott arról, ebben az évben vasárnap estig 60 082 tiltott határátlépés történt, ennek 99 százaléka a szerb határszakaszon. Egész Európában Magyarországra irányul a legnagyobb nyomás – húzta alá, kifejtve, ezért döntött a kormány – a Fidesz-KDNP-frakció támogatása mellett – a műszaki határzár megvalósítása, a szerb-magyar határőrizet megerősítése mellett.

 

Fidesz/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu