Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Belföldi hírek

Az országgyűlés tovább szigoríthatja a határzárat, valamint államfőt választ

2017. March 05. 07:17
Az országgyűlés tovább szigoríthatja a határzárat, valamint államfőt választ

Az Országgyűlés következő kéthetes ülésének elején tovább szigoríthatja a déli határzárat, március 13-án pedig a tervek szerint megválasztja Magyarország következő köztársasági elnökét.  

A házelnök napirendi javaslata alapján a négynapos ülés hétfőn 13 órakor, napirendi előtti felszólalásokkal kezdődik, majd az interpellációk és az azonnali kérdések hangozhatnak el. A képviselők kedden várhatóan tizennyolc előterjesztésről szavaznak. Több nemzetközi szerződés kihirdetése mellett dönthetnek például a déli határzár szigorításáról, valamint a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánításához kapcsolódó törvénymódosításokról.

 

 Munkaszüneti nappá nyílváníthatják nagypénteket

Munkaszüneti nappá nyílváníthatják nagypénteket

 

A szerdai napirenden kizárólag az igazságügyi miniszter büntetőeljárásról szóló törvényjavaslatának általános vitája szerepel. A parlament a jövő hét utáni hétfőn választhatja meg a következő köztársasági elnököt a következő öt évre. A Fidesz-KDNP Áder János jelenlegi államfőt jelöli a tisztségre, míg a parlamenti ellenzék a Jobbik kivételével Majtényi László volt ombudsmant, az Eötvös Károly Intézet elnökét támogatja.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu