Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Az Országgyűlés négynapos üléssel folytatja a munkát

2017. April 17. 12:31
Az Országgyűlés négynapos üléssel folytatja a munkát

A képviselők holnap négynapos üléssel folytatják a munkát a következő két hétben, szerdán a civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatot tárgyalják.

Az ülés kedden 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az interpellációk, majd az azonnali kérdések követnek. Ezután kezdődhet vita a munka törvénykönyvének változtatásáról, ami a teljesítendő munkaidő és az üzemidő összehangolását javítaná a parlament gazdasági bizottságának kezdeményezésére. Kilenc másik indítvány tárgyalását megelőzően általános vita kezdődik a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatról.

 

Az Országgyűlés több törvényjavaslatot is tárgyal a következő négynapos ülés során

Az Országgyűlés több törvényjavaslatot is tárgyal a következő négynapos ülés során


Az előterjesztők egyike, Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese korábban erről azt mondta, hogy az elmúlt két évben különösen fontossá vált a külföldről támogatott civil szervezetek finanszírozásának átláthatósága, hiszen Magyarországnak ezen keresztül is meg kell védenie magát. Csütörtökön további nyolc előterjesztés kerül terítékre, köztük a versenyképesség javítását célzó törvénymódosítások és a hírközlésről szóló jogszabály változtatása.

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu