Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.05.21. - kedd, Konstantin napja van.

Parlamenti hírek

Az Országgyűlés előtt a jóváhagyott alkotmányszöveg

2011. március 09. 11:24
Az Országgyűlés előtt a jóváhagyott alkotmányszöveg
A végső változatban figyelembe vették a visszaküldött lakossági kérdőíveket, valamint az elmúlt hetekben a különböző társadalmi csoportoktól érkező észrevételeket is. A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja által jóváhagyott alkotmányszöveg hétfőn kerül az Országgyűlés elé.
Az alkotmány előkészítése a végéhez közeledik, a szövegező bizottság elnöke csütörtökön terjeszti a Fidesz-KDNP-frakció elé a dokumentum szövegét. Szájer József elmondása szerint a végső változat megfogalmazásakor figyelembe vették a visszaküldött lakossági kérdőíveket, valamint az elmúlt hetekben a különböző társadalmi csoportoktól érkező észrevételeket is.

Szájer József Európai Néppárt-Európai Demokraták Frakció alelnöke

Szájer József, Európai Néppárt-Európai Demokraták Frakció alelnöke

Szájer József kedden jelentette be, hogy az ország hivatalos nevének megváltoztatását kezdeményezi. Az alkotmányszövegező bizottság fideszes elnöke azt javasolja, hogy az új alaptörvényben Magyarország szerepeljen a Magyar Köztársaság helyett, ám ez természetesen nem jelent államformaváltást, hiszen Magyarország mint köztársaság létezik.

"Talán van érzelmi töltete is ennek, hiszen a Magyar Köztársaság közjogi jellegű szóhasználat, amit talán nem mindenki ugyanazzal a szeretettel használ, mint azt a szót, hogy Magyarország" - mondta Szájer József. A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja csütörtökön dönt az új alkotmány szövegéről, amelyet hétfőn terjesztenek az Országgyűlés elé.

 

Forrás: fidesz.hu

-bartus-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu