Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.20. - Saturday, Illés napja van.

Belföldi hírek

Az Országgyűlés elé kerül a jövő évi költségvetés

2017. April 29. 08:00
Az Országgyűlés elé kerül a jövő évi költségvetés

A Költségvetési Tanács szerint megalapozott a jövő évi költségvetés és az idei büdzsé módosítása, így azok már május első munkanapján az Országgyűlés elé kerülhetnek. Orbán Viktor miniszterelnök a 2018-as büdzsét a munkából élő emberek költségvetésének nevezte.

A kormányfő a fő intézkedések közül kiemelte a minimálbér és a szakmunkás-minimálbér emelésének folytatását, a két gyermek után járó családi adókedvezmény mértékének növelését, továbbá az éttermi szolgáltatások, az internet és a halhús áfájának 5 százalékra csökkentését. Csökkennek a munkát terhelő adók is, továbbá megjegyezte, hogy a korábbiaknál sokkal többet fognak költeni a magyarok biztonságának garantálására.

 

Orbán Viktor miniszterelnök a 2018-as büdzsét a munkából élő emberek költségvetésének nevezte

Orbán Viktor miniszterelnök a 2018-as büdzsét a munkából élő emberek költségvetésének nevezte

 

A kormány szándéka változatlanul az, hogy stabil maradjon az államháztartás, növekedjen a gazdaság és bővüljön a foglalkoztatás. A jövő évi költségvetés tervezésekor az aktuális gazdaság- és társadalompolitikai célok megvalósítása kiemelt figyelmet érdemelt, valamint a nemzetgazdasági tárca szem előtt tartotta azt az alapelvet, hogy egyetlen terület se részesüljön kevesebb forrásban.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu