Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.24. - szombat, Bertalan napja van.

Belföldi hírek

Az ország állampolgárainak adóforintjait vizsgálják

2009. augusztus 18. 14:07
Az ország állampolgárainak adóforintjait vizsgálják
Domokos László, az Országgyűlés Költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki Bizottságának fideszes alelnöke a hírTV Rájátszás című műsorában 2009. augusztus 17-én a délelőtti Ellenőrző albizottsági ülésről beszélget a műsorvezető Ókovács Szilveszterrel.
A műsorban Domokos László elmondja, hogy a tulajdonos Fővárosi Önkormányatnak áll rendelkezésére minden adat a BKV-val kapcsolatban, ezért egy következő ülésen meg fogják hallgatni az illetékeseket.

A Parlament Költségvetési bizottsága azért vizsgálja a kérdést, mert állami pénzzel támogatják a BKV-t. Jelen helyzetben nem az önkormányzat belső ügyével, hanem az ország állampolgárainak adóforintjaival foglalkoznak. A támogatásokat évről évre odaadják, de nem azért, hogy végkielégítésre költsék, hanem azért, hogy olcsóbban lehessen közlekedni.

A Domokos Lászlóval készített beszélgetést itt tekintheti meg.

A végkielégítések kapcsán a jó erkölcsbe való ütközés kérdése is felvetült. Az ülésen azt sem sikerült kideríteni, hogy ki felel a BKV-ért a Fővárosi Önkormányzatnál. Elvileg a főpolgármester, de ő adhat olyan jogosítványt, ami alapján más felel ezért.

Mivel a meghallgatáson - Kovács Árpád kivételével - nem jelentek meg a meghallgatni kívánt személyek, ezért egy új ülést hív össze, melyre meghívja a főváros képviselőjét, a BKV vezetőjét, a felügyelőbizottság elnökét és a Pénzügyminisztérium illetékesét is.

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu