Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Belföldi hírek

Az Opel tulajdonosváltása nem okoz problémát

2018. March 22. 14:02
Az Opel tulajdonosváltása nem okoz problémát

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szentgotthárdi üzem beruházásáról szóló sajtótájékoztatón bejelentette, hogy az Opel tulajdonosváltását követően is biztosított a szentgotthárdi autógyár jövője.

A tárcavezető közölte, hogy 2020-tól Szentgotthárdon a PSA számára több motorváltozatot is fognak gyártani abból a típusból, amelyet már háromszor választottak meg az év motorjának. A gyár addig a mostani tevékenységét folytatja - tette hozzá. A francia PSA konszern tavaly vásárolta meg az Opelt a General Motorstól. A kormány ezt követően azonnal kapcsolatba lépett az új anyacéggel, hogy tárgyaljon a szentgotthárdi üzem jövőjéről, hiszen egy nemzetközi nagyvállalat felvásárlása sokszor jelentős átalakításokkal és a működés átalakításával is járhat - idézte fel Szijjártó.

 

Biztosított a szentgotthárdi autógyár jövője

Az Opel és a kormány között folytatódik az együttműködés

 

A miniszter szerint az új tulajdonos tervei arra utalnak, hogy Európa második legnagyobb autógyártója rendkívül fontosnak tekinti fejlett technológiával dolgozó magyarországi üzemet. Grzegorz Buchal, az Opel Szentgotthárd vezérigazgatója a sajtótájékoztatón közölte: az új gyártási folyamathoz szükséges beruházások már megkezdődtek, a terveket felerészt helyi beszállítókkal valósítják meg. A magyarországi üzem mellett szólt a fejlett gyártási technológia, a versenyképesség, a teljesítmény - tette hozzá. A vezérigazgató az infrastrukturális fejlesztésekben állami segítségnyújtást sürgetett, ezért - mint mondta - folytatni kívánják az együttműködést a kormánnyal.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu