Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.20. - kedd, Vendel napja van.

Belföldi hírek

Az önkormányzatok összes adóssága eltűnhet jövő év elején

2013. november 06. 06:44
Az önkormányzatok összes adóssága eltűnhet jövő év elején

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár jelentette be, hogy a kormány átvállalja az önkormányzatok hátramaradt adósságát is!
A kormány február 28-ig minden magyar település hátramaradt adósságát átvállalja, összesen mintegy 420 milliárd forint értékben - jelentette be Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárLázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár

Mindez 420 milliárd forint értékben történik meg, 2014 február 28-ig,  így a 2014-es költségvetési évet minden magyar önkormányzat adósságmentesen kezdheti meg. Mint kiderült, Orbán Viktor miniszterelnök november 19-én Kaposváron egy gazdasági konzultációt kezdeményez az érintett településekkel. Azt várja tőlük, hogy az átvállalt hitelekért cserébe szervezőként kapcsolódjanak be a helyi gazdaság élénkítésébe. Hozzátette: a kormány tagjai január 15-ig felkeresik a nagyobb önkormányzatokat.


Lázár János felidézte, hogy korábban a kormány adóssággátat vezetett be a településekre vonatkozóban, vagyis ma már csak kivételes esetben vehetnek fel hitelt, fejlesztési céllal és a kormány engedélyével. Kormányülésenként egy-egy fejlesztési hiteltámogatást hagy jóvá a kabinet – közölte.


MTI/MCOnet


Fotó: Árvai Károly
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu