Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Az önkormányzatok működését is át kell alakítani, hogy elkerüljék az újabb adósságot

2012. October 31. 09:37
Az önkormányzatok működését is át kell alakítani, hogy elkerüljék az újabb adósságot
Giró-Szász András kormányszóvivő elmondása szerint a november 7-ei ülésen kerül a Parlament elé az önkormányzati adósságállomány egy részének állami átvállalását tartalmazó előterjesztés.
Orbán Viktor miniszterelnök múlt szombaton jelentette be, hogy 612 milliárd forintnyi adósságot vesz át az állam 1956 önkormányzattól. A kormányszóvivő rámutatott arra, hogy nem 600 milliárd forintról van szó, hanem 600 milliárdnyi adósságról. Ennek az összegnek egyrészt az éves törlesztőrészlete ennél jóval kevesebb, másrészt az átvállalás semmilyen változást nem okoz sem az államháztartási hiányban, sem az államadósságban, mert azokba eddig is beleszámolták az önkormányzatok adósságát.

A nemzeti ügyek kormánya egy csőd közelében lévő gazdaságot rántott  vissza a szakadék széléről. Az ország adósságának csökkentése közben  segítséget nyújtott a devizahiteleseknek is kimászni az adósságcsapdából. Harmadik lépésként a települések adósságterhein könnyítünk - olvasható Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivőjének közleményében.

Selmeczi Gabriella

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője közleményt adott ki az önkormányzatok adósságának átvállalásával kapcsolatban

 


A falvak, városok helyzete hasonlatos a devizahitelesekéhez. A Fidesz támogatja a kormányt abban, hogy a települések adósságátvállalásával is segítsen az embereknek.

El kell kerülnünk, hogy újabb adósságok képződjenek. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzatok működését át kell alakítani úgy, hogy minden település vezetésére csak olyan feladatok háruljanak, amelyeket valóban van ereje ellátni - áll a közleményben.


Forrás: fidesz.hu

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu