Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.11.27. - péntek, Virgil napja van.

Belföldi hírek

Az önkormányzatok ismét támogatást kapnak a kormánytól a DRB Bankcsoport botránya miatt

2015. április 14. 10:30
Az önkormányzatok ismét támogatást kapnak a kormánytól a DRB Bankcsoport botránya miatt

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára, Tállai András jelentette be, hogy napon belül az önkormányzatok számláján lehet az a pénz, amelyet a kormány múlt szerdán hagyott jóvá a brókerbotrány kapcsán.


A kormány nem hagyja cserben azokat az önkormányzatokat, amelyekkik a csődbement  bankoknál vezették bankszámlájukat, önhibájukon kívül kerültek a jelenlegi helyzetbe, nem tehetnek arról, hogy az évekig jól működő DRB bankcsoport működésképtelenné vált. A segéllyel visszaállítható a brókerbotrány előtti helyzet az önkormányzatoknál. Most azok kaphattak támogatást, amelyek a DRB Bankcsoportnál vezették számlájukat, és ezért forrásuk ragadt benn a négy bank valamelyikénél.

 

 


Pár napon belül az önkormányzatok számláján lehet a pénz

 Az államtitkár felidézte, a kormány március 4-i határozatával már 67 önkormányzatot 244,7 millió forintos gyorssegélyben részesített annak érdekében, hogy a februári segélyeket, illetményeket, közfoglalkoztatotti béreket határidőre ki tudják fizetni.Ezt követően munkacsoport alakult, amely azt javasolta, hogy 84 önkormányzat azonnali, vissza nem térítendő támogatást kapjon,  számukra mintegy 1,92 milliárd forintot hagytak jóvá. A három brókercégnél 22 önkormányzat érintett több mint 10 milliárd forinttal, később dől el, hogy e források esetében vállal-e valamilyen szerepet az állam a kártalanítás során.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu