Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Az önkormányzati törvény módosító indítványairól is tárgyaltak a frakcióülésen

2011. December 13. 04:17
Az önkormányzati törvény módosító indítványairól is tárgyaltak a frakcióülésen

A Fidesz-KDNP-frakció hétfői ülésén megvitatta az önkormányzati törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokat is - mondta Lázár János frakcióvezető az ülést követően.

Lázár János hétfő délutáni sajtótájékoztatóján elmondta, a frakcióülésen az önkormányzati törvény ügyében Kósa Lajos foglalta össze az eddigi egyeztetések eredményeit.  A Fidesz frakcióvezetője  elmondta: a kormány - feltételekkel ugyan, de - támogatja, hogy az ivóvízellátás, a szennyvízkezelés, a hulladékgazdálkodás, a távhőszolgáltatás és a hajléktalanellátás kötelező önkormányzat feladat legyen.

Kósa Lajos

A frakcióülésen az önkormányzati törvény ügyében Kósa Lajos foglalta össze az eddigi egyeztetések eredményeit


Döntöttek arról is, hogy önálló polgármesteri hivatal ott lesz, ahol több mint kétezren élnek, azoknak a településeknek pedig, amelyeknek ennél kevesebb lakosuk van, közös polgármesteri hivatalokat kell létrehozniuk - ismertette, hozzátéve, hogy a jegyző - akinek munkáltatója a polgármester lesz - államigazgatási feladatokat is elláthat majd.


Lázár János frakcióvezető

Lázár János frakcióvezető: az önkormányzati törvény módosító indítványairól is beszéltünk

Sajtótájékoztatón az uniós megállapodással kapcsolatos magyar álláspontról rendezendő esetleges népszavazás lehetőségét firtató felvetésre a frakcióvezető azt mondta: nem tartja ördögtől valónak azt, hogy ha már az emberekről döntenek, akkor őket is megkérdezzék.


Forrás: fidesz.hu

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu