Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.27. - Tuesday, Ákos, Bátor napja van.

Belföldi hírek

Az önkormányzati fenntartású kórházak állami kézbe kerüléséről dönthet a Parlament

2012. April 23. 05:34
Az önkormányzati fenntartású kórházak állami kézbe kerüléséről dönthet a Parlament

Az Országgyűlés ezen a héten kétnapos ülésén járulhat hozzá többek között a jelenleg önkormányzati fenntartású kórházak állami átvételéhez.

A hétfői napon, április 23-án a határozathozatalok során elsőként a kulturális örökség védelméről szóló törvényt módosíthatja a Ház. A változtatással a nagyberuházásokkal összefüggő régészeti feltárások alapvető szabályait írná újra a kormány.

A tavalyi törvényi változtatás a régészeti próbafeltárások és feltárások idejét maximálta, és kimondta azt is, hogy a beruházónak legfeljebb a teljes bekerülési költség 1 százalékáig, de maximum bruttó 200 millió forintig kell kötelezettséget vállalnia ilyen munkákra.

Az Országgyűlés

Április 23-án a határozathozatalok során elsőként a kulturális örökség védelméről szóló törvényt módosíthatják a képviselők

 


Ezt követi az a zárószavazás, amely alapján az önkormányzati fenntartású kórházak állami kézbe kerülnek május elsejével. Az állam így összesen 53 intézménynek válna tulajdonosává, fenntartójává, míg további 14 intézmény esetében magát a szolgáltatót nem venné át az állam, csak az intézmények által az átvett feladat ellátásához használt, bármilyen jogcímen használt önkormányzati ingó- és ingatlanvagyon kerülne az államhoz.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu