Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Az önkéntes munka bevezetését a cégek is jól fogadták

2014. May 09. 10:52
Az önkéntes munka bevezetését a cégek is jól fogadták

 

Soltész Miklós az Emberi Erőforrás Minisztérium (Emmi) szociális és családügyért felelős államtitkára jelentette be, hogy az önkéntes munka egyre inkább terjed hazánkban.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a kormány még 2011-ben terjesztette az Országgyűlés elé azt a - később elfogadott - javaslatot, melynek értelmében 2016-tól azok a diákok vehetik át érettségijüket, akik legalább 50 óra "kötelezően vállalt önkéntes munkát végeznek".

Azt is elmondta, az Új Széchenyi Terv keretei között meghirdetett, az önkéntesség elterjesztését szolgáló pályázatokon 2011 és 2013 között 102 szervezet kapott összesen közel 1,7 milliárd forint támogatást.

 

 

Az önkéntes munka egyre jobban terjed MagyarországonSipos Imre, az Emmi köznevelésért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy az önkéntes munka bevezetését mind az iskolák, mind a befogadó intézmények mind pedig a szülők jól fogadták.

A "vállalati önkéntességet" vizsgálva azt a megállapítást tették, hogy a felnőtt magyar lakosság ötödének van csak lehetősége arra, hogy munkahelyén önkéntes programban részt vegyen, bár háromnegyedük ezt fontosnak tartaná. Orbán Balázs, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója szerint ez azt jelzi, hogy a vállalati kultúrát ez irányba is fejleszteni kellene.

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu