Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.16. - Tuesday, Valter napja van.

Belföldi hírek

Az Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátalján segíti az iskolakezdést

2016. August 29. 15:09
Az Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátalján segíti az iskolakezdést

Hetven rászoruló magyar gyerekeknek adott át az iskolakezdéshez szükséges tanszercsomagot az Ökumenikus Segélyszervezet Beregszászon. Az adományokat nagy- és csonka családokban nevelkedő, valamint veszélyeztetett gyermekek, árva és félárva diákok kapták.

"A továbbra is nehéz ukrajnai szociális-gazdasági helyzetre való tekintettel a segélyszervezet, immár hagyományossá vált akciója keretében, ezúttal 70 hátrányos helyzetű, rászoruló beregszászi gyereknek adott át az iskolakezdéshez szükséges tanszercsomagokat" - nyilatkozta Gerevich János, az Advance Központ igazgatója, az Ökumenikus Segélyszervezet program-koordinátora.

 

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

 

Az adományok egyenként 10 ezer forint értékűek, füzeteket, tollakat, ceruzákat, festékeket, radírt, körző- és vonalzókészletet, tolltartót, tornazsákot, tornaruhát tartalmaznak, tehát mindent ami az iskolakezdéshez szükséges, a tankönyveket kivéve. A tanévkezdési segélyben részesült gyerekeket a hátrányos helyzetűek támogatásával foglalkozó Advance Központ választotta ki.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu