Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.30. - Saturday, Jeromos napja van.

Belföldi hírek

Az okoseszközök jelenthetik a mezőgazdaság jövőjét

2022. July 08. 08:00
Az okoseszközök jelenthetik a mezőgazdaság jövőjét

A robotok, a drónok, az okoseszközök, a GPS-adatok és az automatizációs szoftverek nagyban fejlesztik a mezőgazdaság termelési eredményeit.

A robotika, valamint az okos eszközök képesek megoldani a mezőgazdaság égető problémáit. Egyre több gazdaság kezdi el alkalmazni a drónokat és a robot eszközöket a GPS-adatokkal együtt, hogy megvédjék növényeiket a káros hatásoktól.

 

A digitalizáció elterjedése természetesen a mezőgazdaságot sem kerülheti el, főleg annak tudatában, hogy az agrárium rendkívül fontos ágazat hazánkban. A fejlesztések okozta átalakulások itt létfontosságúak az eredmények miatt.

 

A drónok a szoftverekkel olyan vizsgálatokat képesek véghezvinni, amely régen elképzelhetetlen volt

 

Manapság a szektorban már létfontosságú vált, hogy a gazdák a modern tudományok adta eszközöket és megoldásokat minél előbb kihasználják hiszen, aki elmarad a fejlesztésekkel, az meg fogja érezni a negatív termelési eredményeket is.

 

A legfejlettebb megoldásokkal könnyen felismerhetőek a gyomnövények, diagnosztizálhatók a kártevők és egyszerűvé válik a növényvédő szerek pontos kimutatása is. Manapság eleinte jelentős anyagi kiadással jár a digitális technológia bevezetése a földeken, a jövőt és a termés növekedést tekintve azonban minden gazdának megéri befektetni.

 

Forrás: MagyarMezőgazdaság
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu