Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Az OECD javította a prognózisát

2017. June 07. 13:06
Az OECD javította a prognózisát

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) felfelé módosította a magyarországi gazdasági növekedési előrejelzését, a tavaly novemberben kiadott tanulmányban jelzetthez képest 1,3 százalékponttal.

Tavaly novemberben  az OECD tanulmánya szerint az idei magyaz GDP-növekedés 2,5 százalék volt, ezt 3,8 százalékra emelte, a 2018-as növekedési előrejelzést pedig 2,2 százalékról 3,4 százalékra emelte. A szervezet meglátása szerint a növekedés legfőbb motorja a növekvő belső fogyasztás, ami az emelkedő béreknek, a munkáltatók alacsonyabb adóterheinek, az uniós források hatékonyabb elosztásának és a növekedésösztönző gazdaságpolitikának köszönhető.

 

Az OECD 2,5 százalékról 3,8 százalékra emelte a magyar GDP-növekedést, a 2018-as növekedési előrejelzést pedig 2,2 százalékról 3,4 százalékra emelte

Az OECD 2,5 százalékról 3,8 százalékra emelte a magyar GDP-növekedést, a 2018-as növekedési előrejelzést pedig 2,2 százalékról 3,4 százalékra emelte

 

A jelentés kiemeli, hogy Magyarországon fokozatosan csökken a munkanélküliség és egyre kevesebben vesznek részt a közfoglalkoztatási programokban, továbbá rámutat, hogy a GDP-arányos államadósság a kormány növekedésösztönző költségvetési politikája mellett is folyamatosan csökken. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint első negyedévi 4,2 százalékos növekedése az elmúlt tíz évben a második legmagasabb adat, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium így kommentált: "A további gazdasági sikerek érdekében kiemelten fontos, hogy megvédjük hazánk önállóságát a gazdaság-, az adó- és a foglalkoztatáspolitikában is".

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu