Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Belföldi hírek

Az OECD javaslata több reformot tartalmaz

2018. February 09. 10:34
Az OECD javaslata több reformot tartalmaz

Alvaro Pereira, az OECD megbízott főközgazdásza tartott előadást a magyar kis- és középvállalkozások versenyképességének javításáról.

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet közös konferenciáján Alvaro Pereira bemutatta azt a munkaanyagot, amely a magyar kis- és középvállalkozások fejlesztésére javasolt stratégiát tartalmazza. A főközgazdász elmondta, hogy helyzetértékelést adtak a magyar kkv-kről, és javaslatot tesznek a növekedésük segítésére.

 

 

Úgy látják, hogy nemzetközi trendekhez hasonlóan Magyarországon is fontosak a mikro- és kisvállalatok, ugyanakkor javítani kell termelékenységüket és túlélési esélyüket. Hangsúlyozta, hogy a kkv-k bővüléséhez közép- és hosszú lejáratú kölcsönt kell biztosítani, valamint csökkenteni a terheket és javítani az üzleti környezetet az e-kormányzással. Kiemelte az oktatás reformját is, illetve, hogy a kkv-nak agyobb szerepet kellene vállalniuk az innovációban, a kutatás-fejlesztésben. Szükségesnek tartja, hogy a magyar kkv-k nagyobb arányt képviseljenek az ország exportjában. 

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu