Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Az NVT elfogadta a versenyképességi javaslatcsomagot

2018. November 27. 14:19
Az NVT elfogadta a versenyképességi javaslatcsomagot

Varga Mihály  bejelentette: a Nemzeti Versenyképességi Tanács elfogadta a versenyképesség javítására irányuló fő javaslatokat, amelyet a kormány elé terjeszt.

Varga Mihály, az NVT elnöke a sajtótájékoztatón köszönetét fejezte ki a tervezet kialakításában közreműködő szervezeteknek a színvonalas munkáért. A Nemzeti Versenyképességi Tanács a munkaanyag első változatát októberi ülésén tárgyalta, ez alkalommal a tervezet további elemekkel való bővítésére tett javaslatot. Ezek részletes kidolgozása után került ismét az NVT elé a Versenyképesebb Magyarországért címet viselő program – ismertette a pénzügyminiszter. A tanács által elfogadott program hat főterületen tesz javaslatot konkrét lépésekre a versenyképesség átfogó javítása érdekében.

 

 

Ezek között szerepel az adózás egyszerűsítése, az adóadminisztráció gyorsítása, a kismamák, az inaktívak és a közfoglalkoztatottak munkába állásának ösztönzése, a vállalatok üzleti környezetének minőségi javítása – mutatott rá Varga Mihály. Kiemelten fontosnak nevezte a vállalati termelékenyég növelését, valamint az innovációs rendszer és a közszféra hatékonyabbá tételét a digitális megoldások alkalmazásával. Ezen kívül nagy szükség van a gazdaság igényeihez alkalmazkodó, készség- és képességorientált oktatási rendszer és a versenyképes munkaerő biztosítására is, ehhez az egészségügyi alapellátást kell megerősíteni, illetve a prevenciós programokat tovább szélesíteni – tette hozzá.

 

PM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu