Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Az MSZP 3 milliárd forinttal emelné a gyermekétkeztetés támogatását

2016. July 30. 15:04
Az MSZP 3 milliárd forinttal emelné a gyermekétkeztetés támogatását

Az MSZP költségvetési módosító javaslatban kezdeményezi a szociális gyermekétkeztetésre szánt állami források megemelését 3 milliárd forinttal. A Fidesz szerint a párt próbálja láthatatlanná tenni a kormány eddigi teljesítményét, és semmibe veszik azt a 208 ezer gyereket, akik az idén jogosultak arra, hogy a nyári szünet hétköznapjain ingyen ebédet kapjanak.

Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő elmondta, hogy a szünidei szociális étkezést, ami nem automatikusan jár, hanem a szülőknek kell igényelniük. Azonban erről a lehetőségről azonban nem tud minden érintett, így korábban csak 142 ezren vették igénybe az ingyenes étkezést. Az MSZP ezen változtatva azt szeretné, ha minden rászoruló  gyermek legalább naponta egyszer biztosan meleg ételhez juthatna, ehhez pedig a gyermekétkeztetésre szánt idei 5,3 milliárd forintos költségvetési keretet 8,4 milliárd forintra kellene emelni.

 

költségvetés

A jövő évi költségvetésben további 1,4 milliárdos pluszforrás lesz a gyermekétkeztetésre

 

A nagyobbik kormánypárt erre reagálva közölte, hogy a kormány a tavalyi 3 milliárd forint helyett az idén 5,3 milliárdot fordít a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésére a tavaszi, nyári, őszi és téli tanítási szünetekben. A tavalyi 440 forint helyett idén 570 forintra nőtt a napi támogatási összeg, amelyből így jobb minőségű étel készülhet a gyermekek számára. A közlemény szerint a 2017-es költségvetésben további 1,4 milliárdos pluszforrás lesz, amit akár a minőség javítására és még több gyermek ellátására lehet fordítani.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu