Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.19. - csütörtök, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Az MNB és a BME közös mesterséges intelligencia tudástárat hozott létre

2022. január 27. 19:23
Az MNB és a BME közös mesterséges intelligencia tudástárat hozott létre

A mesterséges intelligencia témakörében működött együtt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME).

Tudástárat alkotott közösen a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME). A tanulmánykötetet a Gondolat Kiadó adta ki és számos olyan témát dolgoz fel részletesen, amelyből rengeteget tanulhatnak azok, akik kiszeretnék használni a mesterséges intelligencia adta lehetőségeket.

 

A "Digitális transzformáció technológiai kérdései - Digitális lábnyomaink, mesterséges intelligencia, ipari IoT" című tudásanyagot a Villamosmérnöki és Informatikai Kar, illetve a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar szakoktatói írták meg, a korábban a Magyar Nemzeti Bankkal létrejött megállapodás keretein belül.

 

A tanulmány olyan fontos technológiai témát vizsgál, mint a mesterséges intelligencia üzleti és társadalmi vonatkozásai, a tanítható gépek etikus használata, illetve a mesterséges intelligencián alapuló megoldások pénzügyi hatásai.

 

A tanulmány létrehozásával a jövőbe fektet a két fél

 

A felsőoktatási intézmény és a bank közötti munka 2022-ben több kutatóműhely részvételével zajlik. Idén a Digitalizáció, Mesterséges Intelligencia és Adatkorszak műhelyek mellett a Zöld Pénzügyek, a Zöld Gazdaság és Felsőoktatási Innováció műhelyek alkotják a kutatások magját.

 

A kutatások eredményeit a kkv szektor, a bankszektor és a közintézmények is nagyban hasznosíthatják a jövőben, főleg a mesterséges intelligenciához kapcsolódó fejlesztéseik során.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu