Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Belföldi hírek

Az ipar továbbra is élénkül

2017. August 12. 08:00
Az ipar továbbra is élénkül

A Központi Statisztikai Hivatal legrissebb adatai szerint feldolgozóipar termelése 3,9 százalékkal nőtt, az ipari export 4,6 százalékkal, míg a belföldi értékesítés 2,6 százalékkal emelkedett júniusban a tavalyi azonos hónaphoz képest.

Lepsényi István, gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár reagálva az adatokra elmondta, hogy a járműgyártás szokatlanul hosszú idő után megint negatív számot hozott, ugyanakkor kiemelkedő teljesítményt nyújtott a gépipar, az elektronikai ipar és a járműiparhoz kapcsolódó gumiipar. Ezen kívül pozitívnak és előremutatónak ítélte a gyógyszeripart, amely 13 százalékhoz közeli mértékben növelte a teljesítményét. 

 

A járműgyártás visszaesett, ugyanakkor kiemelkedő teljesítményt nyújtott a gépipar, az elektronikai ipar és a gumiipar

A járműgyártás visszaesett, ugyanakkor kiemelkedő teljesítményt nyújtott a gépipar, az elektronikai ipar és a gumiipar

 

Lepsényi István megjegyezte, hogy a konvergenciaterv szerint 5 százalék feletti lesz az ipar növekedése ebben az évben. Az ipar továbbra is élénkülni fog, amire hatással lesz az építőipar dinamikus növekedése. A növekedés főként a gépgyártás kétszámjegyű bővülésének, az elektronikai ipar, valamint a fémipar erősödő teljesítményének köszönhető - áll a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu