Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.07.28. - szerda, Szabolcs napja van.

Belföldi hírek

Az ingyenes étkeztetésben segíti az önkormányzatokat az EMMI

2015. június 14. 20:17
Az ingyenes étkeztetésben segíti az önkormányzatokat az EMMI

Czibere Károly  szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár beszélt a hárommilliárd forintos költségvetési keretösszegről, amit az ingyenes nyári gyermekétkeztetést segítő pályázatra különített el az EMMI.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően 2015-ben a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek ingyenes nyári étkeztetésének támogatására 3 milliárd forint költségvetési forrás áll rendelkezésre. A nyertes települési önkormányzatoknak a nyári szünidő alatt legalább 43, legfeljebb 53 napon keresztül kell biztosítaniuk a rászoruló gyermekeknek a napi egyszeri egészséges, friss alapanyagokból készített meleg ebédet.

 

 

Másfélezer önkormányzat kap támogatást nyári gyermekétkeztetésre

 Valamennyi jelentkező, 1486 települési önkormányzat kap abból a hárommilliárd forintos költségvetési keretösszegből, amelyet az EMMI által meghirdetett pályázatra különített el a kormány. Czibere Károly hangsúlyozta, az idei pályázaton részt vevő önkormányzatok száma mintegy 17 százalékkal volt magasabb a tavalyinál. A támogatási összeg nagysága az adott településen élő rászorulók számától, illetve attól függ, hogy hol hány napon keresztül kapnak a nyáron ingyenesen ebédet a gyerekek. Az idén a legtöbb pénzt, csaknem 28 millió forintot Hajdúhadház kapja.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu