Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Az illegális bevándorlókra fordított milliárdokról beszélt Kovács Zoltán

2015. July 30. 11:00
Az illegális bevándorlókra fordított milliárdokról beszélt Kovács Zoltán

Kovács Zoltán kormányszóvivő a kormányülést követően beszélt arról, hogy a kormány további 22 milliárd forintot fordít a migráció kezelésére.

A pluszforrást a költségvetési tartalékból csoportosítják át. Elmondta: a korábban az ideiglenes határzár anyag- és technikai költségeire elkülönített 6,5 milliárd forinttal együtt idén összesen mintegy 29 milliárd forint jut a probléma kezelésére. Az összegből sátortáborok létrehozására, lakott területen lévő befogadó állomások áthelyezésére is költenek. Óriási a nyomás az országon pénzügyi tekintetben - hangsúlyozta a kormányszóvivő, hozzáfűzve: az Európai Unió eddig a költségek töredékét bocsátotta Magyarország rendelkezésére.

 

 

Kovács Zoltán ismertette az illegális bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció eredményeit

 
Pár nappal korábban Kovács Zoltán ismertette az illegális bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció eredményeit. A - meghosszabbított - nemzeti konzultáció július 15-én ért véget, és 1 millió 254 ív érkezett vissza a kormányhoz. Ezenkívül csaknem 58 ezren elektronikus úton nyilvánítottak véleményt. Az emberek hasonlóan gondolkodtak a 12 kérdésről, s az összegzés szerint - a nagyszabású ellenkampány ellenére - elhanyagolható az elutasító válaszok aránya. A konzultációs kérdőívet visszaküldők egyértelműen foglaltak állást amellett, hogy mind európai, mind magyar szinten szigorúbb szabályozásra van szükség. Ennek a modernkori népvándorlásnak, illetve az illegális határátlépésnek gátat kell vetni - mondta a kormányszóvivő.

 

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu