Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.29. - szerda, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

Az igazi magyar gulyásleves betört Kínába

2016. október 20. 14:39
Az igazi magyar gulyásleves betört Kínába

A Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége legutóbb májusban járt Kínában, ahol a „Magyar Hónap” programsorozat került megrendezésre. Október 9-én tartották Pekingben a "Minőségi Magyar Élelmiszeripari Termékek Szemináriuma és Üzleti Találkozóját", ahol a szövetséget Prohászka Béla képviselte.

Május 28. és 31. között mutatták be a pekingi vásárban a hungarikumokat, így a vendégek megismerkedhettek a magyar gasztronómia legismertebb termékeivel. A június 2-i zárórendezvényen szintén lehetőség adódott arra, hogy a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége bemutassa a kínai vendégek számára hazánk különleges ételeit, aminek eredményeképp tárgyalások kezdődtek egy pekingi "Gulyás étterem" nyitásáról. Ugyanekkor kapott meghívást a szövetség a most megrendezésre kerülő rendezvényre is, ahol Prohászka Béla, a szövetség alelnöke mutatta be hazánk értékeit.

 

Prohászka Béla, az MNHSZ alelnöke

Az MNHSZ alapvető szándéka és célja, hogy megismertesse a világgal a hungarikumokat és lehetőségünknek megfelelően piacot keressen ezen termékeknek Ázsiában

 

Dr. Pesti Imre, a Magyar Hungarikum és Értékek Szövetségének elnöke kameránknak elmondta, hogy a szövetség egyik fő célja, hogy a  magyar értékeket valamilyen formában megismertesse a világgal, azokat piacképes formában juttassa el hozzájuk és akár biztosítsa annak üzleti hasznosítását is. "Több ilyen próbálkozás is volt, hiszen Skandináviában, Németországban és legújabban pedig Kínában igyekszünk nemzeti értékeinket és hungarikumjainkat bemutatni."

 

Dr. Pesti Imre, a Magyar Hungarikum és Értékek Szövetségének elnöke

 

A mostani rendezvény a magyar és pekingi Hilton szállodák közös programja volt  Nemzetközi Hilton Lánc Hálózat keretében, ahol a magyar gasztronómia is helyet kapott. Ezen a gasztronómiai bemutatón Prohászka Béla nem csak ételeinket mutatta be, hanem beszédet is mondott. A legismertebb ételeink közé tartozik a gulyás, ami egyelőre még nem kapott hungarikum besorolást, ám ez folyamatban van. Pesti Imre reményét fejezte ki, hogy a komoly érdeklődés hatására a magyar élelmiszerek, különösképp a gulyás betör a világpiacra is, hiszen már most is rengeteg szálloda alapétele között szerepel a gulyás.

 

 

Az igazi magyar gulyásleves leves Kínában

Az igazi magyar gulyásleves leves Kínában

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu