Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Belföldi hírek

Az Európai Parlament elnökének sértő megjegyzéset hazánk visszautasítja

2016. February 04. 15:02
Az Európai Parlament elnökének sértő megjegyzéset hazánk visszautasítja

Visszautasítjuk Martin Schulz hazánkat érintő megjegyzéseit, melyeket az EP elnök az ARD német közszolgálati televízió reggeli műsorában tett - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-vel.

Martin Schulz arra a kérdésre miért nem sikerül végre az EU-külső határainak védelmét biztosítani, Magyarországról említést téve azt nyilatkozta: "mert öncélú európai kormányok a furcsa, részben nagyon nacionalista jellegű érdekeiket az európai közösségi megoldások elé helyezik. Az olyan kormányok, mint az Budapesten, aki azt mondja, hogy ez egy német probléma, amelyhez nekünk semmi közünk, nagyon reprezentatívak. 20 olyan tagállam van, aki azt mondja, hogy csak akkor van köze Európához, ha kap pénzt."Orbán Viktor és Martin Schulz - nem teljes az egyetértés


Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "sokadszor válik egyértelművé, hogy Martin Schulznak teljesen indokolatlan és megalapozatlan felsőbbrendűség-tudata van a közép- és kelet-európai országokkal szemben. Ezt hívhatjuk egyszerűen pökhendiségnek is." Magyarország megnyitotta a piacait, teljesítette a vállalásait, így jogosult a kohéziós forrásokra - emlékeztetett, hozzátéve: ez nem könyöradomány, "ez a pénz nekünk jár". A miniszter közölte: az illegális bevándorlással kapcsolatos megoldásokat éppen "a sértegetett V4-országok" keresik, hiszen a február 15-i csúcstalálkozóra meghívták Bulgária és Macedónia vezetőit is, nyilvánvaló ugyanis, hogy ennek a két országnak kulcsszerepe lehet abban, hogy Európát megvédjék az illegális bevándorlástól. "Martin Schulz még mindig befelé halad egy zsákutcában, a V4-országok viszont partnereikkel együtt mindent megtesznek azért, hogy megfékezzék az illegális bevándorlást, ami az Európai Unió történetének legnagyobb válságát jelenti" - vélekedett Szijjártó Péter.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu