Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Az Európai Néppárt (EPP) pártcsaládján belül a Fidesz-KDNP szerezte meg a legnagyobb arányú szavazatot az EP-választáson

2014. May 26. 10:58
Az Európai Néppárt (EPP) pártcsaládján belül a Fidesz-KDNP szerezte meg a legnagyobb arányú szavazatot az EP-választáson

Győztünk, nagyon győztünk, sőt mi győztünk a legjobban! – fogalmazott Orbán Viktor az Európai Parlamenti választások eredményének hallatán.Három a magyar igazság, megvan a második – utalt a kormányfő az országgyűlési, az európai parlamenti és az őszi önkormányzati választásokra.

A miniszterelnök arra is felhívta a figyelmet, hogy a hat közép-európai tagállamból nálunk volt a legmagasabb a részvételi arány. Ezért köszönet jár minden magyar választópolgárnak, aki elment szavazni, függetlenül attól, hogy kire adta le a voksát.A kormányfő gratulált minden megválasztott európai parlamenti képviselőnek is, egyúttal arra kérte őket, „hogy Brüsszelben is becsülettel szolgálják a hazájukat”.

 

 

Orbán Viktor beszéde az EP-választások eredményének kihirdetése utánAz európai parlamenti választáson az Európai Néppárt (EPP) pártcsaládján belül, mind a 28 uniós tagországot figyelembe véve, a Fidesz-KDNP szerezte a legnagyobb arányú, 51,49 százaléknyi szavazatot Pelczné Gáll Ildikó a köztévében azt mondta: abszolút elégedettek a választási eredménnyel, az Európai Parlamentben pedig egy alelnöki posztra számítanak, és főtagságra a jogi tevékenységet végző bizottságokban.Deutsch Tamás EP-képviselő nagyon nagy eredménynek nevezte, hogy legyőzték az európai szocialistákat is.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu