Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.05. - Tuesday, Vilma napja van.

Belföldi hírek

Az Európai Bizottság új beruházási tervét népszerűsítették Budapesten

2015. April 20. 11:01
Az  Európai Bizottság új beruházási tervét népszerűsítették Budapesten

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Jyrki Katainen, az Európai Bizottság munkahelyekért, növekedésért, beruházásokért és versenyképességért felelős alelnöke az Európai Beruházási Tervről tartott sajtótájékoztatót és Üzleti Fórumot Budapesten.

Jyrki Katainen uniós biztos, az Európai Bizottság alelnöke azt hangsúlyozta, hogy az európai gazdaságok mélyen gyökerező gondja a beruházások hiánya, éppen ezért döntöttek az Európai Stratégiai Beruházási Alap létrehozásáról. Az új európai beruházási terv végrehajtásával párhuzamosan az Európai Bizottság szeretné ténylegesen egységes piaccá alakítani az európai uniós belső piacot, ezen belül 3 fő terület van: a digitális harmonizáció, az energiaszektor egységesítése (energiapiaci unió) és az egységes tőkepiac – mondta el Jyrki Katainen.

 

 

Szijjártó Péter: A munkahelyteremtő beruházások fogják visszahozni Európa versenyképességét

 
Szijjártó Péter kifejtette: Európa versenyképessége csökkent az elmúlt időszakban, jelentős részben amiatt, hogy a beruházások volumene elmarad az elvárt szinttől. Ezért Magyarország üdvözöli, hogy az Európai Stratégiai Beruházási Alap (ESBA) forrásai 315 milliárd eurónyi új beruházást finanszíroznak a  tagállamokban. Magyarország 3 típusú beruházással száll versenybe az új forrásokért: energetika, közlekedésfejlesztés, valamint a digitális világra való átállást célzó kutatás-fejlesztési és innovációs projektek.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu