Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Az Európai Bizottság szerint hamarosan 6%-ra mérséklődhet a munkanélküliség hazánkban

2015. February 09. 10:39
Az Európai Bizottság szerint hamarosan 6%-ra mérséklődhet a munkanélküliség hazánkban

Az Európai Bizottság téli gazdasági előrejelzése azt mutatja, hogy a magyar gazdasági modell láthatóan működik - jelentette be  Kovács Zoltán kormányszóvivő és Novák Katalin államtitkár közös sajtótájékoztatójukon.

Kovács Zoltán közölte: ma Magyarországon 400-450 ezerrel többen dolgoznak, mint négy évvel ezelőtt, és nyomatékosította, hogy az új munkahelyek többsége nem az állami beavatkozás hatására, hanem kimondottan a piaci alapú munkahelyek bővülése következtében valósult meg. Idézte a az Európai Bizottság téli gazdasági előrejelzését is, miszerint a magyarországi munkanélküliségi mutató a következő egy-másfél évben 6 százalék környékéremérséklődhet a jelenlegi 7%-ról.

 

 

Tovább mérséklődhet a munkanélküliség a következő években

 


Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hangsúlyozta:  Igen jelentős előrelépés mutatkozik a nők foglalkoztatása terén. Emlékeztetett: Az utóbbi két évben a kormány összesen 222 milliárd forint kedvezményt hagyott a versenyszférában azoknál a munkaadóknál, amelyek a legsérülékenyebb társadalmi csoportok foglalkoztatását vállalták. Hozzátette: a Munkahelyvédelmi Akciót érintő változás, hogy 2015. január 1-től részmunkaidős foglalkozatás esetén is ugyanazt a támogatást adja meg a kormány a munkaadóknak, mint amit a teljes munkaidős foglalkozatás esetén – tette hozzá Novák Katalin.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu