Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.20. - péntek, Friderika napja van.

Belföldi hírek

Az Európai Bizottság már 6 operatív fejlesztési programot hagyott jóvá

2015. február 17. 10:33
Az Európai Bizottság már 6 operatív fejlesztési programot hagyott jóvá

A Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára jelentette be, hogy csaknem 6700 milliárd forintnyi uniós támogatás lehívása vált kézzelfoghatóvá.

Dr. Vitályos Eszter elmondása szerint ugyanis az Európai Bizottság a benyújtott 10 közül már 6 operatív programhoz megadta jóváhagyását a mostani 7 éves fejlesztési ciklusra vonatkozóan. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programot 2733 milliárd forint összeggel, a Terület- és településfejlesztési Operatív Programot 1231 milliárd forintos, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programot 288 milliárd forintos, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programot 1215 milliárd forintos összeggel, valamint a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programot csaknem 1200 milliárd forint támogatási összeggel hagyták jóvá.

 

 

Közel 6700 milliárd forintnyi uniós támogatás lehívása előtt nyílt meg az útAz európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár szólt arról is, hogy a pályázati felhívások indulásának előfeltétele, hogy monitoring bizottságok alakuljanak: ezeket a szaktárcáknál működő irányító hatóságok állítják fel, elnöküket pedig a miniszterelnök nevezi ki. Hozzátette: a végrehajtás új szervezeti modellben fog történni, amelynek keretében szigorú feltételeknek kell majd megfelelni a pályázóknak, de a források felhasználása könnyebb lesz.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu